Puree z cukinii

Pure z cukinii

Przepis na puree z cukinii jest niezwykle prosty. Takie puree może z powodzeniem zastąpić ziemniaki. Stanowi świetny, lekko słodki dodatek do każdego dania. Jest to nie tylko pyszne danie, ale zawiera również mnóstwo witamin. Do dzieła!

Składniki (2 – 3 porcje):

  • cukinia – 3 sztuki średnie
  • czosnek 2 ząbki
  • sól pieprz

Przygotowanie (15 minut):

1. Cukinię umyj i przekrój na pół. Za pomocą łyżeczki wydrąż pestki. Pokrój połówki cukinii na 3 paski, następnie w kostkę. Przełóż je do garnka i duś kilka minut na średnim ogniu mieszając co jakiś czas. Dodaj posiekany czosnek.

2. Gdy cukinia już zmięknie, zmiksuj zawartość garnka na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem. Odparuj przez kilka minut na wolnym ogniu, aby puree uzyskało pożądaną konsystencję.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Pure z cukinii
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *