Co można wyczarować ze słodkich ziemniaków, kilku plasterków pieczonej polędwicy i drobnych dodatków? Wspaniałą przekąskę, której smak na długo zapadnie w pamięci! Jest to jedna z lepszych przystawek, jakie kiedykolwiek jadłem. To danie wymaga kilku drobnych przygotowań lub kupienia gotowych produktów. Nie zmienia to faktu, że warto poświęcić na nie niewielkiej ilości czasu. Słodkie placki z batatów wspaniale się komponują z plastrem domowej pieczonej polędwicy wieprzowej. Dodatek różowego, marynowanego imbiru zaostrza smak, a kiełki lucerny potęgują cały efekt. Musicie tego spróbować! Do dzieła!
Składniki (40 przekąsek):
- placki z batatów (kliknij po przepis):
- pieczona polędwica wieprzowa (kliknij po przepis):
- marynowany imbir różowy – 1 mały słoik
- kiełki lucerny – 0,5 opakowania
Przygotowanie (5+15 minut przygotowania + 60 minut pieczenie mięsa i przygotowanie dania):
1. Przygotuj pieczoną polędwicę wieprzową. Pokrój ją w cienkie plastry.
2. Usmaż placki z batatów z tego przepisu. Placki smaż nieduże – o średnicy 5-6 cm.
3. Na ostudzony placek ułóż plaster polędwicy wieprzowej, odrobinę imbiru i kiełki lucerny.
Powodzenia i Smacznego!
B.





