Placki z batata z polędwicą wieprzową, marynowanym imbirem i kiełkami

Placki z batata z polędwicą wieprzową, marynowanym imbirem i kiełkami

Co można wyczarować ze słodkich ziemniaków, kilku plasterków pieczonej polędwicy i drobnych dodatków? Wspaniałą przekąskę, której smak na długo zapadnie w pamięci! Jest to jedna z lepszych przystawek, jakie kiedykolwiek jadłem. To danie wymaga kilku drobnych przygotowań lub kupienia gotowych produktów. Nie zmienia to faktu, że warto poświęcić na nie niewielkiej ilości czasu. Słodkie placki z batatów wspaniale się komponują z plastrem domowej pieczonej polędwicy wieprzowej. Dodatek różowego, marynowanego imbiru zaostrza smak, a kiełki lucerny potęgują cały efekt. Musicie tego spróbować! Do dzieła!

Składniki (40 przekąsek):

Przygotowanie (5+15 minut przygotowania + 60 minut pieczenie mięsa i przygotowanie dania):

1. Przygotuj pieczoną polędwicę wieprzową. Pokrój ją w cienkie plastry.

2. Usmaż placki z batatów z tego przepisu. Placki smaż nieduże – o średnicy 5-6 cm.

3. Na ostudzony placek ułóż plaster polędwicy wieprzowej, odrobinę imbiru i kiełki lucerny.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Placki z batata z polędwicą wieprzową, marynowanym imbirem i kiełkami
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *