Domowe masło migdałowe

Domowe masło migdałowe

Wspaniałe, pyszne i zdrowe masło migdałowe! Tak jak na pólkach sklepowych spotykamy różnego rodzaju kremy i masła, tak też czasem możemy natrafić na masło migdałowe. Jednak żadne nie może się równać z tym, które przygotujesz własnoręcznie. Nadaje się zarówno na kanapkę, jak również jako składnik pysznych sosów. Jest słodkie i mocno migdałowe. Do dzieła!

Składniki (400 gram):

  • migdały – 400 gram
  • miód – 6 łyżek (najlepszy będzie płynny)
  • oliwa z oliwek lub olej – 6 łyżek
  • woda – 8 łyżek

Przygotowanie (15 minut):

Wszystkie składniki przełóż do naczynia blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Masło migdałowe powstaje w procesie bardzo długiego miksowania. Nie zniechęcaj się, warto chwilą poczekać.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Domowe masło migdałowe
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *