Zupa krem z kukurydzy

krem z kukurydzy

Jak dobrze wiecie, nie lubię jak jedzenie się marnuje. Pomysł na tę zupę powstał z potrzeby zrobienia czegoś z prawie pełną, otwartą puszką kukurydzy. Powstała całkiem ciekawa zupa krem, której każdy amator kukurydzy powinien spróbować. Do dzieła!

Składniki (4 osoby):

  • puszka kukurydzy
  • 4 średnie ziemniaki
  • mała cebula
  • pół łyżeczki masła
  • marchewka
  • 1/2 kostki rosołowej
  • płaska łyżeczka słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie (20 minut):

1. Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij na maśle. Ugotuj ziemniaki i marchewkę. Gdy zmiękną dodaj pół kostki rosołowej, odsączoną kukurydzę i cebulę. Odstaw do lekkiego przestygnięcia.

2. Zmiksuj zupę blenderem i przetrzyj przez sitko, żeby pozbyć się łusek z kukurydzy. Ponownie zagotuj zupę, przyprawiając ostra papryką, solą i pieprzem. Prawda, że proste? 🙂

Powodzenia i smacznego!
B.

Szybkie zupy!

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Zupa krem z kukurydzy
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 Replies to “Zupa krem z kukurydzy”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *