Moje ulubione ciasto? Brownie, brownie i jeszcze raz brownie! Dziś nieco wytrawna wersja tego ciasta, bo z ostrym chilli i słonymi pistacjami. Efekt? Szkoda gadać, sami spróbujcie. Do dzieła!
Składniki (blacha 25 x 25 cm):
- czekolada gorzka 70% kakao – 2 tabliczki
- 200 gram masła
- mąka – 100 gram
- cukier 150 gram
- jajka – 6 sztuk
- chilli – czubata łyżka
- pistacje – 2 garście
Przygotowanie (20 minut + 30 minut pieczenia):
1) Obierz pistacje z łupinek i drobno posiekaj. Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj chilli.
2) Ubij jajka i stopniowo dodawaj cukier oraz mąkę. Na koniec dolej ostudzoną czekoladę z masłem i dalej miksuj. Na koniec wsyp pistacje. Tak przygotowaną masę przełóż do formy o wymiarach 25 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
3) Piecz około pół godziny w temperaturze 180 stopni.
Powodzenia i smacznego!
A.
Jak Ci się podoba ten przepis?

Recipe Name
Brownie z pistacjami i chilli
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





świetny przepis na brownie!
Dziękuję 🙂
Mmm, musiało smakować niebiańsko 🙂