Brownie z pistacjami i chilli

brownie z pistacjami

Moje ulubione ciasto? Brownie, brownie i jeszcze raz brownie! Dziś nieco wytrawna wersja tego ciasta, bo z ostrym chilli i słonymi pistacjami. Efekt? Szkoda gadać, sami spróbujcie. Do dzieła!

Składniki (blacha 25 x 25 cm):

  • czekolada gorzka 70% kakao – 2 tabliczki
  • 200 gram masła
  • mąka – 100 gram
  • cukier 150 gram
  • jajka – 6 sztuk
  • chilli –  czubata łyżka
  • pistacje – 2 garście

Przygotowanie (20 minut + 30 minut pieczenia):

1) Obierz pistacje z łupinek i drobno posiekaj. Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj chilli.

2) Ubij jajka i stopniowo dodawaj cukier oraz mąkę. Na koniec dolej ostudzoną czekoladę z masłem i dalej miksuj. Na koniec wsyp pistacje. Tak przygotowaną masę przełóż do formy o wymiarach 25 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

3) Piecz około pół godziny w temperaturze 180 stopni.

Powodzenia i smacznego!
A.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Brownie z pistacjami i chilli
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

3 Replies to “Brownie z pistacjami i chilli”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *