Dynia inspiruje mnie już kolejny raz. Teraz postanowiłem dołączyć ją do śniadaniowego menu. Przed wami owsianka w zupełnie innej odsłonie. Podana z dynią gotowaną na parze, osłodzona przepysznym miodem lipowym i daktylami. Płatki owsiane ugotowałem w mleku, co nadało im wspaniały posmak Do dzieła!
Składniki (2 porcje):
- dynia – 0,25 średniej
- mleko – 2 szklanki
- płatki owsiane – 10 łyżek
- suszone daktyle – 10 sztuk
- biały sezam – 2 łyżki
- miód lipowy płynny – 2 łyżki (lub więcej)
Przygotowanie (20 minut):
1. Dynię obierz i pokrój w 2 cm kostkę. Gotuj ją na parze 10-15 minut. Równocześnie zagotuj mleko. Wsyp do niego płatki owsiane i gotuj aż będą miękkie.
2. Daktyle pokrój na ćwiartki.
3. Dynię przełóż do miski i polej ją miodem. Na wierzch wyłóż ugotowane płatki owsiane, a całość posyp sezamem i przyozdób daktylami.
Powodzenia i Smacznego!
B.
Jak Ci się podoba ten przepis?

Recipe Name
Poranna owsianka z dynią i daktylami
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating




