Idealne pieczone warzywa

pieczone warzywa

Czasem przychodzi chęć na bardzo zdrowy obiad. Tym razem padło na solidną porcję warzyw z ziołami prowansalskimi. Zatem jak je przygotować, aby stanowiły lekki i smaczny obiad? Odpowiedź jest bardzo prosta.

Składniki (2 porcje):

  • pietruszka – 1 duża
  • marchewka – 2 średnie
  • cebula czerwona – 3 sztuki
  • czosnek – 1 duża główka
  • cukinia – 1 sztuka
  • pieczarki – 10 sztuk
  • papryka żółta i zielona – po 0,5 sztuki
  • oliwa z oliwek – 4 łyżki
  • sól, zioła prowansalskie

Przygotowanie (40 minut):

1. Marchew i pietruszkę pokrój na plasterki i ugotuj na parze do miękkości mniej więcej surowej cukinii. Resztę warzyw obierz i pokrój w ulubione kształty. Wymieszaj wszystkie składniki w misce z oliwą i szczyptą soli. Dopraw dużą ilością ziół prowansalskich.

2. Piecz w temperaturze 200 stopni bez termoobiegu przez około 30 minut. Podawaj z grzankami z ciabatty z masłem czosnkowo – koperkowym.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Idealne pieczone warzywa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *