Czasem przychodzi chęć na bardzo zdrowy obiad. Tym razem padło na solidną porcję warzyw z ziołami prowansalskimi. Zatem jak je przygotować, aby stanowiły lekki i smaczny obiad? Odpowiedź jest bardzo prosta.
Składniki (2 porcje):
- pietruszka – 1 duża
- marchewka – 2 średnie
- cebula czerwona – 3 sztuki
- czosnek – 1 duża główka
- cukinia – 1 sztuka
- pieczarki – 10 sztuk
- papryka żółta i zielona – po 0,5 sztuki
- oliwa z oliwek – 4 łyżki
- sól, zioła prowansalskie
Przygotowanie (40 minut):
1. Marchew i pietruszkę pokrój na plasterki i ugotuj na parze do miękkości mniej więcej surowej cukinii. Resztę warzyw obierz i pokrój w ulubione kształty. Wymieszaj wszystkie składniki w misce z oliwą i szczyptą soli. Dopraw dużą ilością ziół prowansalskich.
2. Piecz w temperaturze 200 stopni bez termoobiegu przez około 30 minut. Podawaj z grzankami z ciabatty z masłem czosnkowo – koperkowym.
Powodzenia i Smacznego!
B.
Jak Ci się podoba ten przepis?

Recipe Name
Idealne pieczone warzywa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating




