Tosty z avocado, mozzarellą, papryką, polędwicą bretońską i suszonymi pomidorami

Tosty z avocado, mozzarellą, papryką, polędwicą bretońską i suszonymi pomidorami

Czas na zupełnie nową odmianę porannego śniadania, które świetnie się sprawdzi także jako szybki lunch lub będzie znakomitą propozycją na kolację. Dzisiejsze tosty składają się z kilku warstw. Dolną warstwę pieczywa tostowego posmarowałem serem typu przysmak góralski, ponieważ nie udało mi się zdobyć sera koziego. Oba sery dają ten sam, świetny efekt. Kolejną warstwę stanowi polędwica bretońska o dość specyficznym, ale delikatnym smaku. Następnie ułożyłem paprykę, avocado, suszone pomidory, plastry sera mozzarella i oprószyłem całość świeżo mielonym pieprzem. Na sam wierzch trafiły aromatyczne liście bazylii i górna kromka pieczywa tostowego. Teraz czas na grillowanie dla uzyskania pełni smaków. Do dzieła!

Składniki (dla 2 osób):

  • tost żytni ziarnisty – 8 sztuk
  • avocado – 1 sztuka
  • papryka pomarańczowa – 0,5 sztuki
  • polędwica bretońska – 12 plasterków
  • mozzarella – 1 sztuka
  • pomidor – 1 sztuka
  • serek kremowy (góralski przysmak z warzywami) – 1 opakowanie
  • liście bazylii – 8 sztuk

Przygotowanie (15 minut):

1. Składniki pokrój na mniejsze kawałki. Proponuję paski lub plasterki.

2. Dolną kromkę posmaruj kremowym serkiem. Następnie układaj resztę składników warstwami. Przykryj całość drugą kromką pieczywa tostowego.

3. Tosty grilluj około 5 minut, do momentu aż mozzarella zacznie się roztapiać.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Tosty z avocado, mozzarellą, papryką, polędwicą bretońską i suszonymi pomidorami
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *