Kanapki z pastą jajeczną, szpinakiem i bekonem

Kanapki z pastą jajeczną, szpinakiem i bekonem

Przedstawiam kolejny przepis na wspaniałe, sycące śniadanie. Świeża, chrupiąca ciabatta wypełniona po brzegi pastą jajeczną z dodatkiem natki pietruszki. Do tego świeży szpinak i chrupiący bekon. Jest to bardzo prosty przepis do szybkiego przygotowania. Wiosenne śniadanie, które zapadnie w Twojej pamięci na długo! Do dzieła!

Składniki (2 porcje):

  • jajka – 5 sztuk
  • natka pietruszki – 3 łyżki
  • pieprz kolorowy
  • twardy włoski ser – 2 łyżki
  • majonez – 2 łyżki
  • boczek parzony – 4 plastry (najlepszy jest chudy włoski bekon)
  • świeży szpinak – 20 liści
  • pieczywo – 8 niewielkich kromek (polecam ciabattę)
  • odrobina masła

Przygotowanie (20 minut):

1. Ugotuj jajka i obierz ze skorupek. Pokrój je w niedużą kostkę i przełóż do miski. Dodaj majonez, posiekaną natkę pietruszki, drobno starty włoski ser. Przypraw pieprzem kolorowym i dokładnie wymieszaj. Nie musisz używać soli, majonez jest wystarczająco słony.

2. Bekon usmaż na kilku kroplach oliwy. Powinien być chrupiący. W międzyczasie posmaruj kromki ciabatty odrobiną masła. Na dolnej kromce ułóż świeże liście szpinaku. Na nie wyłóż pastę jajeczną. Przykryj plastrem chrupiącego bekonu i nakryj górną kromką. Smażony boczek dokładnie odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Kanapki z pastą jajeczną, szpinakiem i bekonem
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *