Wspaniałe, pyszne i zdrowe masło migdałowe! Tak jak na pólkach sklepowych spotykamy różnego rodzaju kremy i masła, tak też czasem możemy natrafić na masło migdałowe. Jednak żadne nie może się równać z tym, które przygotujesz własnoręcznie. Nadaje się zarówno na kanapkę, jak również jako składnik pysznych sosów. Jest słodkie i mocno migdałowe. Do dzieła!
Składniki (400 gram):
- migdały – 400 gram
- miód – 6 łyżek (najlepszy będzie płynny)
- oliwa z oliwek lub olej – 6 łyżek
- woda – 8 łyżek
Przygotowanie (15 minut):
Wszystkie składniki przełóż do naczynia blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Masło migdałowe powstaje w procesie bardzo długiego miksowania. Nie zniechęcaj się, warto chwilą poczekać.
Powodzenia i Smacznego!
B.
Jak Ci się podoba ten przepis?

Recipe Name
Domowe masło migdałowe
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating




