Nadziewane pieczarki

nadziewane pieczarki

Dzisiaj na obiad proponuję nieskomplikowany przepis – pieczarki nadziewane szpinakiem, serem feta, cebulką i boczkiem. Nadzienie jest bardzo proste i smakuje wyśmienicie, a razem z pieczarkami komponuje się idealnie. Jest to bardzo prosty pomysł na obiad lub przekąskę. Smacznego!

Składniki (2 porcje):

  • pieczarki – 10 sztuk dużych
  • ser feta – 75 gram (wybierz twardy ser)
  • szpinak – 100 gram
  • cebula – 0,5 małej
  • boczek parzony – 100 gram
  • sól, pieprz

Przygotowanie (30 minut):

1. Pieczarki umyj i oderwij nóżki. Pozostaw do wyschnięcia. Szpinak blanszuj na patelni z łyżką masła i rozgniecionym ząbkiem czosnku przez 30 sekund, przełóż go do miski. Następnie na tej samej patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i boczek.

2. Ser feta pokrój w drobną kostkę i zmieszaj w misce z resztą składników. Dopraw solą i pieprzem. Pieczarki nadziej przygotowanym nadzieniem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 minut (bez termoobiegu).

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Nadziewane pieczarki
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *