Dzisiaj na obiad proponuję nieskomplikowany przepis – pieczarki nadziewane szpinakiem, serem feta, cebulką i boczkiem. Nadzienie jest bardzo proste i smakuje wyśmienicie, a razem z pieczarkami komponuje się idealnie. Jest to bardzo prosty pomysł na obiad lub przekąskę. Smacznego!
Składniki (2 porcje):
- pieczarki – 10 sztuk dużych
- ser feta – 75 gram (wybierz twardy ser)
- szpinak – 100 gram
- cebula – 0,5 małej
- boczek parzony – 100 gram
- sól, pieprz
Przygotowanie (30 minut):
1. Pieczarki umyj i oderwij nóżki. Pozostaw do wyschnięcia. Szpinak blanszuj na patelni z łyżką masła i rozgniecionym ząbkiem czosnku przez 30 sekund, przełóż go do miski. Następnie na tej samej patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i boczek.
2. Ser feta pokrój w drobną kostkę i zmieszaj w misce z resztą składników. Dopraw solą i pieprzem. Pieczarki nadziej przygotowanym nadzieniem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 minut (bez termoobiegu).
Powodzenia i Smacznego!
B.





