Nadziewane rożki z ogórka i kremowego serka

Koreczki z ogórka i kremowego serka 

Przedstawiam bardzo szybką i prostą przekąskę – nadziewane rożki ogórkowe. Świeży, chrupiący ogórek w połączeniu z nadzieniem z kremowego serka Almette z dodatkiem śmietany, cytryny i przypraw smakuje bardzo ciekawie. Twardy miąższ ogórka kontrastuje z delikatnym, lekko kwaskowym nadzieniem. Spróbujcie sami!

Składniki:

  • długi zielony ogórek – 1 sztuka
  • serek Almette – 2 łyżki
  • śmietana gęsta 18% – 1 łyżka
  • cytryna – ćwiartka średniej
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

1. Zrób sos: zmieszaj serek i śmietanę, dodaj sok z cytryny. Dopraw solą, pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj.

2. Ogórka obierz ze skórki. Za pomocą skrobaczki do warzyw skrój jego powierzchnię na długie plastry. Plastry pokrój w pięciocentymetrowe odcinki. Uformuj rożki i zepnij wykałaczkami aby się nie rozpadały.

3. Ostrożnie napełnij rożki ogórkowe przygotowanym sosem.

Wykałaczki z rożkami możesz powbijać w resztkę ogórka, który został po okrojeniu. Jeżeli lubisz, do sosu możesz dodać odrobinę czosnku.

Powodzenia i Smacznego
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Nadziewane rożki z ogórka i kremowego serka
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *