Podstawowe guacamole z czarnymi oliwkami

Podstawowe guacamole z czarnymi oliwkami

Na śniadanie zdrowe i pożywne guacamole. Nie jest to zwyczajna pasta z avocado. Zielone, dobrze dojrzałe avocado połączyłem z serkiem philadelphia i dodałem czarne oliwki. Dodatkiem, który podkreślił smak guacamole był sok z cytryny. Całość jest kremowa, bardzo delikatna w smaku, doprawiona jedynie odrobiną soli i pieprzu kolorowego. Przepis na guacamole z oliwkami będzie świetnie pasował do świeżych bułek lub jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej. Obłędne smaki! Do dzieła!

Składniki (2 porcje):

  • avocado – 1 sztuka
  • oliwki czarne – 8 sztuk
  • sok z cytryny – 2 łyżki
  • serek philadelphia – 60 gram
  • sól, pieprz – do smaku

Przygotowanie (10 minut):

1. Avocado przekrój na pół, wyjmij pestkę i oddziel miąższ od skórki. Jeśli chcesz podać guacamole w skórkach od avocado, wydrąż je ostrożnie za pomocą dużej łyżki. Avocado pokrój w mniejsze części i przełóż do miski. Dodaj resztę składników oprócz oliwek i dokładnie zmiksuj. Na koniec domieszaj drobno pokrojone oliwki.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Podstawowe guacamole z czarnymi oliwkami
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *