Ryż imbirowy ze szpinakiem

Ryż imbirowy ze szpinakiem

Oto nowy sposób na podanie ryżu, który sprawdzi się jako dodatek do wielu dań. Nie są to same węglowodany. Do ryżu dodałem również świeży szpinak oraz imbir. Danie jest wyjątkowo smaczne. Do dzieła!

Składniki (2 porcje):

  • ryż basmati – 200 gram
  • świeży imbir – 2 cm
  • szpinak – 150 gram
  • sól, pieprz

Przygotowanie (15 minut):

1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie.

2. Liście szpinaku blanszuj na maśle klarowanym dodając drobno posiekany imbir. Gotowy szpinak posiekaj i dodaj do ugotowanego ryżu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Ryż imbirowy ze szpinakiem
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *