Sałatka z roszponki z rokpolem, nasionami granatu i orzechami

sałatka z roszponki i granatu

Pyszna i pożywna sałatka to podstawa dobrego obiadu. Dzisiaj przygotowałem zarazem prostą i wyjątkową sałatkę z roszponki z dodatkiem sera rokpol, nasion granatu i orzechami włoskimi. Całość skropiłem sosem miodowym z balsamico. Do dzieła!

Składniki (2 porcje):

  • roszponka – 70 gram
  • miód – 3 łyżeczki
  • ocet balsamiczny – 2 łyżki
  • ser rokpol lub lazur – 100 gram
  • orzechy włoskie – mała garść
  • granat – 0,5 sztuki

Przygotowanie (15 minut):

1. Granat przekrój na pół, z jednej połówki wyłuskaj nasiona. Ser rokpol pokrój w niewielką kostkę. Orzechy lekko rozgnieć.

2. Zmieszaj ocet balsamiczny i miód. Zagotuj i podgrzewaj na małym ogniu przez 10 minut, aż sos zredukuje się o połowę i zgęstnieje.

3. Na roszponkę wyłóż kolejno wszystkie składniki i pokrop miodowym balsamico.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Sałatka z roszponki z rokpolem, nasionami granatu i orzechami
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

2 Replies to “Sałatka z roszponki z rokpolem, nasionami granatu i orzechami”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *