Sorbet z arbuza

sorbet z arbuza

Za oknem upał… Jedyne o czym marzę w takie dni to coś zimnego, co orzeźwi i choć na chwilę schłodzi organizm. Dziś przygotowałem sorbet z arbuza. Tak naprawdę sorbet można przygotować z różnych owoców, zmieniać smaki, kombinować. Przepis ten może posłużyć jako inspiracja, nie trzeba koniecznie trzymać się proporcji – przygotuj go wedle swoich upodobań. Do dzieła!

Składniki (3 porcje):

  • arbuz – około 1,5 kg
  • sok z połowy cytryny
  • cukier brązowy – 1,5 łyżki

Przygotowanie (15 minut + 2h):

1. Odkrój miąższ arbuza od skórki i oczyść go z pestek. Pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj sok z cytryny i cukier.

2. Całość potraktuj blenderem.

3. Wyłóż sorbet do pojemnika i wstaw do zamrażalnika.

4. Po około 2 godzinach powinien być gotowy do zjedzenia. Przed podaniem możesz go ponownie zmiksować przez kilka sekund.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Sorbet z arbuza
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *