Jak dobrze wiecie, nie lubię jak jedzenie się marnuje. Pomysł na tę zupę powstał z potrzeby zrobienia czegoś z prawie pełną, otwartą puszką kukurydzy. Powstała całkiem ciekawa zupa krem, której każdy amator kukurydzy powinien spróbować. Do dzieła!
Składniki (4 osoby):
- puszka kukurydzy
- 4 średnie ziemniaki
- mała cebula
- pół łyżeczki masła
- marchewka
- 1/2 kostki rosołowej
- płaska łyżeczka słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie (20 minut):
1. Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij na maśle. Ugotuj ziemniaki i marchewkę. Gdy zmiękną dodaj pół kostki rosołowej, odsączoną kukurydzę i cebulę. Odstaw do lekkiego przestygnięcia.
2. Zmiksuj zupę blenderem i przetrzyj przez sitko, żeby pozbyć się łusek z kukurydzy. Ponownie zagotuj zupę, przyprawiając ostra papryką, solą i pieprzem. Prawda, że proste? 🙂
Powodzenia i smacznego!
B.
Jak Ci się podoba ten przepis?

Recipe Name
Zupa krem z kukurydzy
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





Dziękuję za udział w akcji SZYBKIE ZUPY!
Pozdrawiam i zapraszam do siebie 🙂
Тo jest śliczne zdjęcie z właściwym oświetleniem 🙂