Grillowane brzoskwinie z jogurtem kokosowo – migdałowym i czekoladą

grillowane brzoskwinie

Czasami mam ochotę na wieczorny deser. Dzisiaj wybrałem smakowite, soczyste brzoskwinie, które podałem z mieszanką jogurtu kokosowo-migdałowego z serkiem waniliowym. Jako dodatek posłużyła rozpuszczona, mleczna czekolada oraz aromatyczna mięta. PYCHA! Do dzieła!

Składniki (2 porcje):

  • brzoskwinie – 3 sztuki
  • jogurt kokosowo – migdałowy – 150 gram (nie lubię podawać marek, ale nieco nakieruję – użyłem jogurtu Bakomy)
  • serek waniliowy – 200 gram
  • czekolada mleczna – pół tabliczki
  • mleko – 2 łyżki
  • świeża mięta – kilka listków

Przygotowanie (15 minut):

1. Brzoskwinie przekrój na pół i usuń pestkę. Grilluj je przez 5 minut – możesz użyć grilla elektrycznego.

2. Jogurty zmieszaj przez 3 minuty za pomocą blendera z trzepaczką.

3. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej razem z mlekiem.

4. Listki mięty porwij na mniejsze kawałki.

5. Wyjmij brzoskwinie, nałóż na nie powstały krem, z wierzchu polej rozpuszczoną czekoladą. Na koniec posyp wszystko listkami mięty.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Grillowane brzoskwinie z jogurtem kokosowo migdałowym i czekoladą
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

One Reply to “Grillowane brzoskwinie z jogurtem kokosowo – migdałowym i czekoladą”

Skomentuj marcela Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *