Pudding z tapioki i mleka kokosowego z owocami

Pudding z tapioki i mleka kokosowego z owocami

Tapioka jest nie tylko mało popularna w naszym kraju, ale również dość ciężko dostępna. Jednak warto jej poszukać, ponieważ genialnie nadaje się do deserów. Po przygotowaniu ma postać bardzo miękkich kulek, które rozpływają się w ustach. Podana z mlekiem kokosowym i świeżymi owocami daje niesamowite efekty. Poniżej przepis na deser z tapioki lub słodkie śniadanie z tapioki. Do dzieła!

Składniki (2-4 porcje):

  • mleko – 0,7 litra
  • tapioka – 10 łyżek
  • wiórki kokosowe – 4 łyżki
  • miód – 3 łyżki
  • owoce (ja użyłem malin i borówek)

Przygotowanie (15 minut):

1. Mleko wlej do garnka i dodaj wiórki kokosowe. Poczekaj aż się zagotuje. Dodaj miód i zmniejsz ogień do minimum.

2. Wsyp tapiokę i gotuj około 10 minut, aż zrobi się przezroczysta. Cały czas mieszaj żeby nie przypalić zawartości garnka. Tapioka będzie stopniowo wchłaniała płyn, a całość zgęstnieje.

3. Przełóż tapiokę do naczynek, na wierzch ułóż świeże owoce.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Pudding z tapioki i mleka kokosowego z owocami
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

3 Replies to “Pudding z tapioki i mleka kokosowego z owocami”

Skomentuj Monika Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *