Rolada z ciasta francuskiego, mielonej wieprzowiny i porów

Rolada z ciasta francuskiego, mielonej wieprzowiny i porów

Naszła mnie ostatnio ochota na wieprzowinę, ale nie taką zwykłą. Miała być dobrze przyprawiona i podana w zupełnie inny sposób niż znacie. Zacznijmy od przypraw. Najpierw delikatnie ostry por, który podkreśla smak wieprzowiny. Do tego odrobina sosu sojowego i rybnego. To wszystko! Całość zawinąłem w ciasto francuskie, które wspaniale rozpływa się w ustach. Do dzieła!

Składniki (2 porcje):

  • polędwica wieprzowa – 350 gram
  • bulion drobiowy lub warzywny – 0,5 litra
  • por – 1 garść
  • papryczka pepperoni – 1 sztuka
  • sos rybny – 3 łyżki
  • sos sojowy – 1 łyżka
  • jajko – 1 sztuka
  • ciasto francuskie – 1 paczka (prostokątne)

Przygotowanie (60 minut):

1. Mięso wieprzowe ugotuj w bulionie. Pora pokrój w plastry i blanszuj na maśle klarowanym razem z posiekaną papryczką pepperoni.

2. Wieprzowinę, pora, i papryczkę zmiel w maszynce do mięsa. Dopraw sosem sojowym i sosem rybnym. Wymieszaj z jajkiem.

3. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj warstwą przygotowanego nadzienia. Zwiń w rulon i piecz przez 30 minut w temperaturze 190 stopni.

Powodzenia i Smacznego!
B.

Jak Ci się podoba ten przepis?
recipe image
Recipe Name
Rolada z ciasta francuskiego, mielonej wieprzowiny i porów
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

One Reply to “Rolada z ciasta francuskiego, mielonej wieprzowiny i porów”

Skomentuj Konczi i Szpileczka Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *